Metodik

För den som har svårt att kommunicera finns idag många lösningar att välja mellan, och surfplattor och appar blir allt vanligare. Ibland är det svårt att veta vilka appar som passar för olika behov, på vilket sätt man bäst kan använda dem och hur man kan göra surfplattorna tillgängliga.

 

Fallbeskrivningar & exempel

Vi har tagit fram några fallbeskrivningar med tips på appar för olika situationer och personer som vi hoppas kan inspirera till att hitta egna sätt att komma igång med användningen. Vill du komma igång med något av dessa förslag, eller letar efter bra material att använda i andra program, så finns färdiga exempel på vokabulärer att ladda hem. Om du vill veta mer om någon av dessa appar kan du söka efter och läsa om dem på forumet.

Kom ihåg att appar är långt ifrån det enda man kan prova. Både mer högteknologiska lösningar (som ögonstyrning) och lågteknologiska alternativ (som kommunikationskartor på papper) kan i många fall vara det bästa.

Materialet hittar du på på DARTs webbplats: www.dart-gbg.org/tips_material/appar

Sidan kommer uppdateras allt eftersom med anpassningar för olika appar och andra tips och tricks. 

 

Inspiration från projektet Appar för kommunikation

Nedan ser du 7 klipp från slutkonferensen från projektet Appar för kommunikation, som denna webbsida är framtagen i. Där kan du titta om du vill ha en genomgång av webbforumet, få tips om hur man gör för att komma igång med att använda appar i vardagen och var man kan vända sig för att få lära sig mer.