Om Appstöd

Myndigheten för delaktighet, MFD, tog över driften av appstöd.se år 2018. I och med det förändrades innehållet i Appstöd. Appstöd innehåller nu endast appar som kan ge kognitivt och kommunikativt stöd. Myndighetens avsikt är att fortsatt tillhandahålla en samlingsplats för appstöd, så att medlemmarna och besökarna kan informera varandra om appar.

Appstöd är öppet för alla och det kostar inget att vara medlem.

Medlemsregler

I Appstöd kan alla söka efter och läsa om appar, utan att vara medlemmar eller inloggade. Som medlem kan du dessutom lägga in nya appar, ge kommentarer till apparna, betygsätta apparna och redigera beskrivningarna av appar i Appstöd.

De inlägg som görs i Appstöd får inte innehålla:

  • Förtal, personliga angrepp eller förolämpningar
  • Hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier
  • Olovliga våldsskildringar eller pornografi
  • Uppmaningar till brott eller annan brottslig verksamhet
  • Olovligt bruk av upphovsrättsligt skyddat material
  • Svordomar eller obscena ord

Myndigheten för delaktighet kommer att ta bort inlägg som bryter mot något i ovanstående lista och stänga av medlemmar som bryter mot dessa regler. MFD kommer också att ta bort inlägg som är irrelevanta för Appstöd.

Läs om behandling av personuppgifter och kakor (Cookies) i MFD:s personuppgiftspolicy på mfd.se.

Bakgrund

Appstod utvecklades av DART Kommunikations- och dataresurscenter i arvsfondsprojektet Appar för kommunikation – ett webbforum. Projektets syfte var utveckla ett webbforum som samlar appar för kommunikation och styrsätt för smartphones och surfplattor.

Mer information om projektet Appar för kommunikation – ett webbforum på Darts webbplats.